Lad din krop arbejde for dig, uden at løfte en finger

Lad din krop arbejde for dig, uden at løfte en finger

Det kan være kompliceret at få tid til både sund mad og lange besøg i fitnesscenter, særligt efter en lang dag på arbejde. Samvittigheden får sig ofte et dyk, hvis arbejdsdagen foregår på et kontor, siddende, uden den store mulighed for frisk luft eller bevægelse. Få samvittigheden på rette køl igen med disse 3 simple

Det kan være kompliceret at få tid til både sund mad og lange besøg i fitnesscenter, særligt efter en lang dag på arbejde. Samvittigheden får sig ofte et dyk, hvis arbejdsdagen foregår på et kontor, siddende, uden den store mulighed for frisk luft eller bevægelse. Få samvittigheden på rette køl igen med disse 3 simple og super nemme råd til en sundere hverdag – uden meget besvær.

Op at stå!

Har du et klassisk kontorjob, er dette en perfekt mulighed for at rejse dig op og få strakt ryggen. Man kan sagtens udføre det meste kontorarbejde stående, og det er sundt for kroppen og særligt for de vigtige core-muskler, ikke at sidde for meget ned.

De fleste har i dag et hæve sænkebord på deres arbejdsplads. Har du ikke dette, så kontakt din chef eller arbejdspladsens miljørepræsentant. Muligheden for at stå op og arbejde ved sit skrivebord, er en yderst vigtig sundhedsfaktor for alle. Flere kalorier forbrændt per dag og færre problemer med ryg og andre led- og muskelgrupper giver samtidig færre sygedage, hvilket altid vil være i virksomhedens interesse.

Undersøgelser viser faktisk, at du kan forbrænde op til 50 kalorier mere i timen stående, end ved at sidde ned. Herved kan du altså komme op og forbrænde et sted mellem 70 og 100 kalorier i timen på en arbejdsdag – helt uden at tænke over andet, end at holde begge fødder plantet på jorden.

Spis dig sund

På en lang og sommetider kedelig arbejdsdag kan det være svært at holde sig væk fra kagebordet, eller fra slikposen i skuffen. Men skifter du slikposen ud med en vitamin- eller energibar, så får du sat en dæmper på din søde tand, samtidig med at kroppen vil nyde godt af de proteiner og mineraler den får.

Hvis du alligevel får hevet dig selv op i fitnesscenteret, så gør dig selv den tjeneste at supplere med proteinpulver før træningen. Også her vil din krop takke dig! Nok skal du selv arbejde for det, under selve træningen. Men efter træningen vil din krop, helt uden at bevæge sig, arbejde med de proteiner du har foræret den før træningen. På den måde får du endnu mere ud af din træning, alt imens din krop senere arbejder videre, liggende i sofaen.

Pas på ryggen

Sidst men ikke mindst bør man huske på, at sundhed også er at passe på sine led og øve sig i en bedre holdning. Det kan være svært, hvis man som nævnt har et kontorjob, hvor man sidder meget ned.

Hvis det ikke fungerer for dig at stå op under afrapporteringer og mailkorrespondancer, så kan du med fordel anskaffe dig en rygstøtte til bedre holdning. Den ligner en rund pude, kan monteres på din kontorstol, og vil skabe et naturligt og sundt svaj i din ryg, og vigtigst af alt forhindre ryggen i at krumme og falde sammen.

Du kan altså lette trykket på nerverne i ryggen, forhindre smerter og give dig selv en bedre holdning – blot ved at læne dig op ad en pude. Nemt!

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply