Går du nok til tandlægen?

Går du nok til tandlægen?

Rigtig mange danskere synes, at det er en træls fornøjelse at skulle til tandlægen. Dels er det alt for dyrt, og dels er det ubehageligt at lade et andet menneske stå og rode rundt i ens mund. Netop derfor indførte man får nogle år tilbage en inddeling af tandlægepatienter i kategorier, således at man kun

Rigtig mange danskere synes, at det er en træls fornøjelse at skulle til tandlægen. Dels er det alt for dyrt, og dels er det ubehageligt at lade et andet menneske stå og rode rundt i ens mund. Netop derfor indførte man får nogle år tilbage en inddeling af tandlægepatienter i kategorier, således at man kun kom til tandlægen efter behov.

 

Er du grøn, gul eller rød?

Disse kategorier man blev inddelt i fik farverne grøn, gul og rød. Herunder finder du en oversigt over, hvad den enkelte farve betyder:

  • Grøn: Hører du under den grønne kategori, har du ingen aktive sygdomme i tænderne, tandkødet eller mundhulen i øvrigt. Grønne patienter bliver kun indkaldt til undersøgelse enten hvert eller hvert andet år.
  • Gul: Hører du under den gule kategori, betyder det, at du har en aktiv sygdom i tænderne, tankødet eller mundhulen. Dermed bliver man vurderet til at holde igen med søde sager eller foretage grundigere tandbørstning for at opnå en forbedret sundhedstilstand. Gule patienter bliver indkaldt til én eller flere kontrolundersøgelser i løbet af et år.
  • Rød: Hører du under den røde kategori, har du en aktiv sygdom i tænderne, tandkødet eller mundhulen, hvilket betyder, at du langt hyppigere skal til kontrolundersøgelser og eventuelle behandlinger hos din tandlæge.

Du kan opsøge din tandlægeklinik for at få svar på, hvilken kategori, du hører under. Er du fra Odense eller nærområdet på Fyn, kan du i øvrigt finde din tandlægeklinik her.

 

Gode råd til dig, der skal vælge ny tandlægeklinik

Står du i en situation, hvor du enten ikke er tilknyttet en tandlægeklinik eller er utilfreds med din nuværende, er der her en oversigt over, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger:

  • Sammenlign de forskellige tandlægeklinikker, før du vælger. Det er okay at være kritisk, ligesom man er det med mange andre ting i hverdagen.
  • Vælg en tandlæge, du har tillid til. Et tandlægebesøg er langt henad vejen et spørgsmål om en tillidssag, da der er tale om en person, der skal varetage ens tænder, hvilket er et følsomt område for mange.
  • Få tilskud til behandlinger. Tandlægeforeningen og regionerne har fastlagt faste priser på mindre behandlinger som eksempelvis tandrensning og små fyldninger. Dette er ikke et råd i forhold til, hvilken tandlægeklinik, du skal vælge, men er god at have i baghovedet, da der kan være penge at spare.

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply