Dit hjem bør matche din levestil

Dit hjem bør matche din levestil

Hvis du er typen, der går meget op i fitness, sundhed og velvære, så har du sikkert også et stort behov for, at dit hjem altid er pænt og ordentligt. Ofte er det nemlig sådan at ens hjem afspejler den personlighed, man har. Og der er bestemt ikke noget galt i at leve sundt. Faktisk

Hvis du er typen, der går meget op i fitness, sundhed og velvære, så har du sikkert også et stort behov for, at dit hjem altid er pænt og ordentligt. Ofte er det nemlig sådan at ens hjem afspejler den personlighed, man har. Og der er bestemt ikke noget galt i at leve sundt. Faktisk er det snarere den modsatte vej, der kan være et problem. Men hvis din personlighed afspejler sundhed, hvordan kan du så få dit hjem til at afspejle det samme? Et godt sted at starte er med nogle lækre gardiner, og i denne artikel kan du læse meget mere om forskellige typer af super lækre gardiner.

Hvorfor bruge gardiner i hjemmet?

Hvis du er et sundhedsmenneske, så er du sikkert også meget udemenneske. Og det skønneste vejr at være ude er, er formentlig solskin. Men når du skal slappe af foran tv’et, må solen gerne gå væk. En god film er knap så god, hvis solens stråler står skarpt på skærmen. Her kan gardiner være fordelagtige. Desuden har gardiner andre fordele som bedre indeklima og bedre akustik.

Der findes mange forskellige slags gardiner

Der er ikke én rigtig løsning, når det kommer til afskærmning af solen. Nogle foretrækker persienner, mens andre måske er mere til rullegardiner. Herudover findes der også Plisségardiner, lamelgardiner og stofgardiner for blot at nævne nogle af de populære typer.

Alle disse typer af gardiner, har ca. samme formål, og alligevel er de ret forskellige. Og hvilket gardin, der passer til dig, er det kun dig selv, der ved.

Rullegardiner:

Et rullegardin er meget populært. Især mørklægnings rullegardiner anvendes ofte i soveværelset. Rullegardinet virker ved, at du trækker i en snor for at hæve eller sænke gardinet. Du får derfor den fordel, at det er let at betjene samtidig med, at du selv kan afgøre, hvor mørkt et stof du anvender, og derved hvor meget lys, du lukker ind i rummet.

Denne type kan egentlig anvendes i alle rum, men ofte ses de på store vinduer, hvor man gerne vil have fuld lysindfald, når gardinet ikke er nede.

Persienner:

Persienner er en billig løsning, der ofte er anvendt i mange hjem. Dette skyldtes primært funktionaliteten, samt muligheden for at justere lamellerne. Du får med persienner en god kombination af privatliv og lysindfald.

Plisségardiner:

Denne type gardiner kan justeres både oppefra og nedefra. Du kan således nøjes med fx kun at afdække den midterste del af vinduet. Plisségardiner er derfor til dig, der gerne vil have fri justering af dine gardiner, så du selv kan styre lysindfaldet. De anvendes ofte i rum, hvor det er praktisk at kunne dække specifikke områder af vinduet – fx på et kontor, hvor man afskærmer fra vejen, mens man får sol ind oppefra.

Lamelgardiner:

Lamelgardiner er en stilren løsning, hvor du får et lækkert design. Disse hænger lodret ned fra vinduet, og du har sikkert set dem i diverse kontorbygninger. De er meget funktionelle til store vinduespartier, og er ligesom persiennen og rullegardinet nemt at anvende.

Stofgardiner:

Det klassiske stofgardin er det sidste, du vil læse om i denne artikel. Folk anvender denne type gardiner, hvis du gerne vil skabe en form for følelse i rummet. Farve, mønster, tykkelse på stoffet og længden er alt sammen med til at skabe den stemning, du ønsker for det enkelte rum.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply