Spis dig sund før træning og få det optimale ud af din livsstil

Spis dig sund før træning og få det optimale ud af din livsstil

Du bliver, hvad du spiser. Det har man måske hørt før, og faktisk betyder vores kost 70 % af vores livsstil, mens 30 % afhænger af træning. Man skal dog ikke undgå at spise, eller spise meget mindre i håb om at tabe sig, for på den måde vil man tabe muskelmasse, og det vil

Du bliver, hvad du spiser. Det har man måske hørt før, og faktisk betyder vores kost 70 % af vores livsstil, mens 30 % afhænger af træning. Man skal dog ikke undgå at spise, eller spise meget mindre i håb om at tabe sig, for på den måde vil man tabe muskelmasse, og det vil være hårdere eller nærmest nyttesløst at nå i mål med din træning.
Kulhydrater skal til for at kunne opnå udholdenhed, proteiner skal til for at få store og stærke muskler, og fedt skal dine hormoner bruge, for at hele din krop er i balance.

Sådan skal du sammensætte din kost før træning

Gå ikke ned på kulhydrater
Selvom vi måske belæres om, at kulhydrater sætter sig de forkerte steder, handler det dog om at indtage de rigtige kulhydrater kombineret med god træning.
Skal du være aktiv intensivt i lang tid, ved fx en håndboldkamp eller en cykel/løbetur, skal du sørge for at tanke op med kulhydrater, da du på den måde vil kunne præstere bedre og i længere tid.

Eksempler her på: Rugbrød, kartofler, pasta og havregryn.

Skal du derimod være aktiv i længere tid, bør du spise kulhydrater, der er langsomt-optagelige, se ovenfor, og derudover supplere med hurtigt-optagelige kulhydrater i løbet af træningen.

Eksempler på langsomt-optagelige kulhydrater: Druesukker eller banan


Spis proteiner 24-7
Styrketræner man, og har man et ønske om store, markerede muskler skal man sørge for at få kroppens- og musklernes vigtigste byggekomponenter, nemlig proteiner. Her skal man helst op at have 1,5 til 1,8 gram protein pr. kropskilovægt pr. dag, hvis man vil se flotte og solide muskelresultater. Vejer du eksempelvis 80 kg, skal du sørge for at indtage omkring 800-900 gram laks eller kylling fordelt på hele dagen.
Det kan være en lakseomelet til morgenmad, en salat med kylling til frokost eller kyllingebryst til aftensmad.
Skal det gå stærkt, og vil du have sund og mættende take away Herning, kan salater eller sandwichs fra Kylling og Co. anbefales.

Husk det rigtige fedt
Glem ikke fedtet, når du træner og vil have en sund livsstil, det handler dog om at spise den rigtige af slagsen. Omega-3 og omega-6 er vigtigt at indtage i løbet af en uge og bør være fordelt i forholdene 1:4 – fire gange så meget omega-6 som omega-3.

Når du styrketræner eller dyrker udholdende sport, skal du i sær sørge for at spise godt med fed fisk – helst 2 gange om ugen. Er du ikke vild med smagen af fisk, kan du i stedet spise fiskeoliepiller.
Sørg også for at spise mandler og hasselnødder, der er rige på omega-3 fedtsyrer.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply