Hvorfor du hele tiden får skader, når du løber?

Hvorfor du hele tiden får skader, når du løber?

Elsker du at løbe, men oplever du ofte at få mange skader? En af problematikkerne bag skaderne kan være, at du ikke kender til din løbestil. Du kan enten være underpronation, neutral eller overpronation. Det er vigtigt, at du kender til din løbestil, så du ved, hvilke løbesko du skal købe. Derudover kan det også

Elsker du at løbe, men oplever du ofte at få mange skader? En af problematikkerne bag skaderne kan være, at du ikke kender til din løbestil. Du kan enten være underpronation, neutral eller overpronation. Det er vigtigt, at du kender til din løbestil, så du ved, hvilke løbesko du skal købe. Derudover kan det også være godt for dig at vælge et par indlægssåler, som kan støtte din fod, når du løber, så din fod ikke bliver overbelastet, det kan du læse mere om på denne hjemmeside.

Hvad betyder pronation?

Som sagt kan du være underpronation, neutral eller overpronation. Hvis du er neutral, så har du ingen indfald i ankelledet, når din fod lander på jorden. Det er helt klart den måde, du vil kunne få det bedste afsæt og belaste din ankel mindst muligt. Hvis du er underpronation, så vil din fod efter kontakt med underlaget falde indad med over 6%. Det vil gøre det svært for dig at absorbere det stød, du lige har udsat din krop for, du vil have en høj risiko for at overbelaste din ankel. Er du overpronation så falder foden ud af, når du er landet på gulvet, det vil gøre det rigtig svært for dig, at absorbere stødet efter du er landet. Du vil have en stor risiko for at få skader i din fod.

Hvordan kan du måle pronation?

Ofte kan du ved en løbespecialist eller hos din sportsforhandler få målt din løbestil, så du kan finde ud af, hvilken type du er, og hvilken type fodtøj det kræver for dig, hvis du skal kunne løbe uden at få en helt masse skader. Som tidligere nævnt vil du udover gode løbesko også have gavn af at få en sål, der kan støtte din fodstilling, så den er i balance. Ved at være i balance vil du ikke være skæv i kroppen og også have større sandsynlighed for at lande mere lige på foden, når du løber. Det vil kunne nedsætte din risiko for skader betydeligt. Mere end 80% af verdens befolkning lider af en eller anden form for pronation, det er derfor meget vigtigt, at du får tjekket, om du er en af de 80%, fordi så skal du helt klart have fat i en fodsål, der kan sørge for, at du bliver rettet op til en mere neutral position.

Hvad skal du være opmærksom på i dit valg af løbesko?

Det er altafgørende, at du har løbesko, som passer lige præcis til dig, især hvis du vil løbe rigtig meget. Når du skal kigge på løbesko, er det derfor vigtigt, at du ikke kun går efter udseendet, men også sørger for at finde et par sko, der har det, der skal til for, at du får så behagelig en løbetur som muligt, og derved ikke får en masse skader, der medfører, at du ikke kan løbe i en længere periode. Det kan derfor godt være, at du skal betale lidt ekstra for at få nogle gode løbesko, men de er helt sikkert pengene værd.

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply