Drik masser af vand og pas på din krop!

Drik masser af vand og pas på din krop!

Kroppen har et naturligt behov for vand, da den konstant befinder sig i et stadie, hvor væskemangel er et stort problem. Af netop denne grund føler vi tørst, når vi ikke har drukket i længere tid af gangen, og vand er derfor alfa og omega for en sund krop. Normalt siger eksperterne, at man skal

Kroppen har et naturligt behov for vand, da den konstant befinder sig i et stadie, hvor væskemangel er et stort problem. Af netop denne grund føler vi tørst, når vi ikke har drukket i længere tid af gangen, og vand er derfor alfa og omega for en sund krop. Normalt siger eksperterne, at man skal drikke omkring 2 liter vand om dagen, men dette passer dog ikke for alle – omvendt må man heller ikke drikke for meget vand, da dette kan skade kroppen. Faktum er dog, at hvis du holder din væskebalance i skak, så passer du helt optimalt på din krop!

Så meget vand skal du drikke om dagen!

Som allerede nævnt er den generelle tommelfingerregel, at du bør drikke omkring 2 liter vand om dagen, men dette kan faktisk være et godt stykke fra den optimale mængde alt afhængigt af, hvor meget du vejer. Der gælder nemlig, at du bør drikke ca. 1/3 af din kropsvægt i deciliter. Dette lyder muligvis en anelse kryptisk, men det er faktisk meget simpelt: Hvis man f.eks. vejer 90 kilo, så bør man drikke 30 deciliter om dagen, hvilket svarer til 3 liter i alt. Dermed giver man kroppen de optimale betingelser for at komme af med affaldsstoffer, hvilket bevarer den sunde flora i kroppen. Vand er mere kraftfuldt, end man umiddelbart tror, og derfor kan det være meget skadeligt, hvis du i længere tid af gangen ikke drikker nok!

For meget af det gode er skidt for din krop!

Som med alt andet her i livet, så bør man dog ikke overdrive sit væskeforbrug, da for meget vand kan være med til at skade kroppen. Hvis man drikker mere end 4-5 liter vand om dagen, så kan det skade nyrerne, fordi de salte og mineraler, som nyrerne skal bruge, bliver skyllet ud, inden de kan forbruges. Dermed kan for meget vand nedsættenyrernes funktion, hvilket er lige det modsatte af sundhed. Dog kan man i perioder med høje temperaturer eller meget fysisk aktivitet være nødt til at drikke så meget vand som muligt – her handler det bare om at få masser af salt fra f.eks. chips eller salte nødder på samme tid!

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply