3 råd til, hvordan du sikrer dig en god og sund ryg

3 råd til, hvordan du sikrer dig en god og sund ryg

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. Rygproblemer er en typisk skade, som kan ramme alle mennesker, der laver deres motion, men også mennesker, der ikke styrker ryggen. Det er derfor en skade, som vi ser igen og igen, hvilket vi gerne vil gøre noget ved. For det

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Rygproblemer er en typisk skade, som kan ramme alle mennesker, der laver deres motion, men også mennesker, der ikke styrker ryggen. Det er derfor en skade, som vi ser igen og igen, hvilket vi gerne vil gøre noget ved. For det er ikke meningen, at du skal lide, hver gang du skal rejse dig op fra gulvet eller sengen. Vi har opstillet tre råd til dig, der gerne vil have en sund ryg, eller dig, der gerne vil passe på din allerede meget sunde ryg.

1.      Styrk din ryg

Vores første og vigtigste råd er, at du skal styrke din ryg. Det er vigtigt, at du styrker ryggen, idet det er vores ryg, som holder sammen på det hele – og det er ryggen, som er med til at bære rundt på det hele også. Du vil opleve, at du hurtigt vil kunne mærke en forskel i din ryg, når du begynder at træne den. Store og trænede muskler i ryggen er alfa og omega, når det kommer til dit velvære og ikke mindst dine udsigter for bevægelighed, når du bliver ældre.

Man kan træne sin ryg på mange forskellige måder, og det er vigtigt, at du både træner ryggen foroven og forneden. Derudover skal der være en form for ligevægt foran og bagtil, hvorfor det også er vigtigt at træne maven.

2.      Køb en god seng

Du skal ikke købe en god seng, fordi det bliver mere fristende at putte sig i den i længere tid om morgenen, men på grund af at det kan hjælpe dig til at få en bedre søvn og mindske ømheden om morgenen. Hvis din seng er for hård eller blød, kan dette give dig problemer med ryggen. Find derfor en god madras, som passer til præcis din ryg, og en lidt højere sengeramme, da det vil være nemmere at komme ud af sengen.

Du vil blive overrasket over, hvad en god seng kan gøre ved din ryg. For du vil ikke have lyst til at sove videre med en ny seng; du vil derimod have lyst til at komme op og starte dagen, da du ikke vil have en øm ryg.

3.      Hav en god holdning

Når du kigger rundt i gadebilledet, igennem klasselokalet eller arbejdspladsen, vil du hurtigt se, at mange sidder foroverbøjet og nærmest er faldet sammen i ryggen. En god holdning kan være med til at give dig en stærkere ryg, og det handler blot om en dårlig vane, som du skal have brudt.

Du kan finde hjælpemidler som en holdningskorrigerende støtte, hvilket kan være et fremragende hjælpemiddel, hvis du har svært ved at huske dig selv på, at du skal rette dig op. Når du har fået en god holdning, vil du også opdage, at du har fået mindre ondt i ryggen, da en ret ryg handler om en trænet ryg. Hver gang du retter ryggen, vil dine muskler arbejde, hvilket giver dig lidt ekstra træning igennem dagen.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel