Sådan hjælper du dit barn med vægttab

Sådan hjælper du dit barn med vægttab

At være overvægtig er aldrig sjovt, uanset om man er barn eller voksen. Flere og flere børn i dag er overvægtige, og denne udvikling ses ikke kun i Danmark, men også i resten af verden. En af de største problemer ved at et barn er overvægtigt er, at chancen for at være overvægtig som voksen

At være overvægtig er aldrig sjovt, uanset om man er barn eller voksen. Flere og flere børn i dag er overvægtige, og denne udvikling ses ikke kun i Danmark, men også i resten af verden. En af de største problemer ved at et barn er overvægtigt er, at chancen for at være overvægtig som voksen også bliver markant større. Overvægtige har desuden større risiko for forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, astma, type 2 diabetes, psykologiske problemer og større risiko for at blive mobbet. Derfor er det vigtigt at hjælpe overvægtige børn, så de kan komme af med de overflødige kilo. Overvægtige børn har brug for en voksen til at støtte sig under vægttabet, og her er det vigtigt at træde til som forælder.

Start med kosten

Kosten er noget af det vigtigste at få styr på, hvis man ønsker at tabe sig. Hvis I vil gøre det lettere for barnet at holde sig til den sunde kost, er det vigtigt at hele familien er med på den sunde kost og støtter op om projektet. Det er nemlig nemmere for barnet, hvis familien støtter op om kostplanen og den sunde livsstil. For at spise en sund og nærende kost, skal I blandt andet sørge for at spise fisk, magert kød, groft brød, gryn, mælkeprodukter, frugt, grøntsager og en masse vand. Det er vigtigt at få en varieret kost, og samtidig prøve at undgå sukker samt produkter med en masse tilsat raffineret sukker. Derudover er det vigtigt at spise mange små måltider, i stedet for at spise få store måltider.

Motion er vigtigt

Motionen er mindst lige så vigtig som kosten. Det er nemlig her, barnet skal forsøge at forbrænde de ekstra kilo. Det kan være svært at sende et lille barn ud på en løbetur på egen hånd, og derfor skal der tænkes i alternative baner. Ligesom med kosten, bliver det meget lettere at prioritere fysisk aktivitet i hverdagen, hvis hele familien hjælpes ad. Det behøver ikke at være noget svært eller krævende, ofte kan små ting gøre en stor forskel i det samlede vægttab. Hvis I ikke bor alt for langt fra skolen, kan cykelturen frem og tilbage fra skolen være god motion for barnet. Aktiv leg i haven er også god motion for barnet, som samtidig kan være sjovt. Hvis I ønsker at give barnet mulighed for sjov motion, kan I vælge at investere i en trampolin. En udendørs trampolin kan sikre timevis af sjov sammen med venner eller familien, og hermed kan det blive en leg for barnet at være fysisk aktiv og tabe sig. En trampolin er en sjov måde at få mere motion i hverdagen på. Motion er vigtigt for hele familien, og derfor er en aktiv hverdag en god investering for alle familiemedlemmers helbred.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply