Nybegynder på en crosstrainer? – Her er tips til din træning

Nybegynder på en crosstrainer? – Her er tips til din træning

En crosstrainer giver dig mulighed for at træne hele kroppen, eller lader dig fokusere på bestemte dele af kroppen, som du gerne vil træne. Det kan være, at du er typen, der har overvejet at kaste dig ud i at træne på en crosstrainer? – Hvis dette er tilfældet, så kan du herunder læse om

En crosstrainer giver dig mulighed for at træne hele kroppen, eller lader dig fokusere på bestemte dele af kroppen, som du gerne vil træne. Det kan være, at du er typen, der har overvejet at kaste dig ud i at træne på en crosstrainer? – Hvis dette er tilfældet, så kan du herunder læse om nogle tips til, hvordan du kommer godt i gang med din træning.

Kom godt i gang på en crosstrainer

Indstigning
Det første, du skal gøre, er at stige på crosstraineren, hvilket kan være lidt svært første gang, da pedalerne bevæger sig frem og tilbage. Derfor vil en god balance være en fordel for dig, men du kan også holde fast i håndtagene, og derved støtte dig til dem, indtil du kan holde balancen på pedalerne med begge fødder. Så snart du har fået begge fødder fast placeret på pedalerne, kan du holde fast i håndtagene, rette dig op og begynde at træde pedalerne rundt. Det er vigtigt, at du husker, at hver gang benet er bagud, skal hælen slippe pedalen, så det kun er tæerne, der rører pedalen.

Brug armene
Crosstraineren er en god maskine, da du både kan træne arme og ben på den. Det kan dog ske, at du under træningen står og holder løst fast i håndtagene, og så er det kun benene, du træner. For at undgå dette kan det være en god idé, at du i takt med benene både trækker og skubber med armene, da dette vil fordele din træning til både ben og arme, og du vil nemmere kunne få pulsen op.

Variere din træning med en crosstrainer
Når du har trænet på maskinen et par gange, og har fået en bedre fornemmelse for bevægelserne, så kan du vælge at variere din træning. Dette kan du gøre ved at lave intervaltræning, som er en god metode til at få en bedre kondition. Foruden dette kan de fleste crosstrainere også skabe hældninger, hvilket kan være med til at gøre din træning mere intensiv.

Kend maskinen inden træning

Som nybegynder kan det være en god idé at lære maskinen at kende, inden du begynder at træne. Du kan derfor vælge at foretage en gennemgang af crosstrainere, hvorved du undersøger de forskellige modeller der findes. Dette kan være en fordel for dig, da de forskellige modeller kan have indbygget forskellige programmer, som kan være med til variere eller forbedre din træningsoplevelse.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply