Du skal være opmærksom på blod i afføringen

Du skal være opmærksom på blod i afføringen

Det at have blod i afføringen, behøver ikke at være alvorligt. Mange danskere får blod i afføringen som et symptom på f.eks. rifter, betændelse, hæmorider eller polypper. Derfor er det sjældent noget alvorligt, hvis der er blod i afføringen.   Hvor meget bløder du? Måden du opdager blod i afføringen, kan være meget forskellige. Det

Det at have blod i afføringen, behøver ikke at være alvorligt. Mange danskere får blod i afføringen som et symptom på f.eks. rifter, betændelse, hæmorider eller polypper. Derfor er det sjældent noget alvorligt, hvis der er blod i afføringen.

 

Hvor meget bløder du?

Måden du opdager blod i afføringen, kan være meget forskellige. Det kan være, at du ser det på toiletpapiret, at det drypper med blod ned i toilettet, eller at der står en strintstråle af blod ned i kummen. Jo ældre du er, jo større er sandsynligheden for at blodet i afføringen kan skyldes sygdom.

 

Sjældne årsager til blod i afføringen

Når du har blod i afføringen, kan det godt være tegn på noget alvorligt. Derfor er det en god idé at tage til lægen, hvis det ikke går væk indenfor en uges tid.

 

Nogle af årsagerne kan være:

  • Kræft i tyktarmen. En sygdom som vil ramme 1 ud af 20 mennesker. Nogle af de væsentligste symptomer, er ændringer i afføringen, forstoppelse og blod i afføringen.
  • Kræft i endetarmsåbningen. Det er en meget sjælden kræftform, som har symptomer såsom blødninger og sår i og omkring endetarmsåbningen.
  • Blødende tyktarmsbetændelse. Hvis du har en blødende tyktarm, så kan betændelsessygdommen, være årsagen til, at du i perioder bløder, har puds og slim i din afføring.

 

Aflæs dit blod

Der kan også være forskel på dit blod. Hvis blodet er friskt, så er det helt rødt, får det i stedet lov til at sidde, så bliver det mørkt og gammelt. Er det f.eks. en hæmoride, der er på spil, så vil blodet være samme farve, frist i farven og rød. Er det i stedet mere alvorligt, så vil blodet være mørkt og klumpet. Derudover skal du være opmærksom på, om dit blod er blandet med afføring, eller om det kun er, når du tørrer dig, at du kan se blodet. Er blodet blandet med afføring, så kan det være tegn på en svulst eller flere i tarmen.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply