Lær at lave et perfekt smilende æg

Lær at lave et perfekt smilende æg

Det virker ikke som den mest udfordrende opgave at koge et æg, men hvis man vil have en perfekt konsistens inden i, så er det vigtigt, at man gør det rigtigt. Der er flere forskellige typer af æg; blødkogte æg, smilende æg og hårdkogte æg. Det smilende æg er nok i bund og grund det

Det virker ikke som den mest udfordrende opgave at koge et æg, men hvis man vil have en perfekt konsistens inden i, så er det vigtigt, at man gør det rigtigt. Der er flere forskellige typer af æg; blødkogte æg, smilende æg og hårdkogte æg. Det smilende æg er nok i bund og grund det sværeste at ramme helt rigtig, da man i mange tilfælde enten giver det for lidt eller for meget. Det skal gerne have en helt fast æggevidde, men stadig med en flydende æggeblomme. Selvfølgelig kan man justere alt efter om, man vil have en meget flydende æggeblomme eller kun næsten helt flydende. Det handler i sidste ende om, hvad man selv foretrækker mest.

Når man skal koge et æg, skal man kun bruge to ingredienser; vand og et æg. Man fylder gryden op med vand, så det kun lige kan dække ægget og sætter dernæst vandet i kog. Når vandet koger, lægger man forsigtigt ægget ned i gryden ved hjælp af en ske. Skal man have et smilende æg, bør ægget få mellem 5 og 6 minutter, afhængig af hvor flydende man ønsker blommen. Er det et lidt større æg, kan man med fordel give det 30 sekunder mere, og på den måde ender man ud med et perfekt smilende æg.

 

Ved du hvad der er værd at vide om æg?

Der er en masse spændende og nyttig viden om æg, som kan komme en til hjælp i hverdagen. Det er rigtig godt at spise æg derhjemme, fordi de er sunde og fuld af forskellige nærringstoffer. Faktisk indeholder et æg alle de næringsstoffer, man har brug for ud over vitamin-c. Desuden er det også nyttigt at vide, at æg faktisk kan holde sig i meget længere tid end, man regner med. Ægget holder i virkeligheden en del længere tid end holdbarhedsdatoen anslår, og derfor skal man ikke bekymre sig, hvis man har nogle æg, som er løbet på dato.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel