Mangler du motivation til komme i gang med træningen?

Det kan være svært og hårdt at komme i gang med at træne, hvad enten det er efter en længere pause, eller man aldrig har været vant til at træne noget særligt. Her giver vi dig brugbare og nyttige tips til at booste din motivation, så du får lyst til at træne. Det er svært

Det kan være svært og hårdt at komme i gang med at træne, hvad enten det er efter en længere pause, eller man aldrig har været vant til at træne noget særligt. Her giver vi dig brugbare og nyttige tips til at booste din motivation, så du får lyst til at træne.

Det er svært at komme i gang

Det er lettere sagt end gjort at komme i gang med at træne. Der findes mange forskellige udgangspunkter, og jo mindre man har været vant til at træne, jo mere fremmed kan hele træningsverdenen virke.

Der er ikke noget at sige til, at det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte henne, hvis man aldrig har gået til en sport eller været noget særligt i et træningscenter. For mange kan det være grænseoverskridende at gå direkte til at træne i et fitnesscenter, hvor man måske ikke ved, hvordan de forskellige maskiner og remedier virker.

Man kan hurtigt føle sig akavet, malplaceret og på udebane uden at have prøvet kræfter med fitness før. Derfor kan det være en rar måde at komme i gang på ved at starte blidt ud både med træning og nye omgivelser.

Det kan være ved at gå nogle lange ture til at begynde med. På den måde vænner din krop sig også stille og roligt til at være aktiv, og du undgår akutte skader på denne måde. Herefter kan du langsomt skrue op for intensiteten ved at løbe og lave små styrketræningsøvelser udendørs.

Find en sportsgren, der passer til dig

En anden god måde at komme i gang på er gennem en sportsgren, du godt kan lide. Det kan være at starte til fodbold, håndbold, volleyball, tennis, atletik, badminton eller noget i en helt anden dur. Der er virkelig mange foreninger inden for forskellige sportsgrene i Danmark, og derfor er der gode muligheder for at finde en klub nær dig på et niveau, hvor alle kan være med.

Det fede ved sportsgrene er, at du typisk vil befinde dig i et sportsmiljø med andre mennesker, der kan motivere dig og holde dig til ilden. Hvis du ved, der er nogle holdkammerater, som forventer, at du dukker op, er det pludselig meget sværere at få sig selv til at blive væk. På den måde har du lettere ved at komme af sted og holde træningen ved lige.

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvilken sportsgren du kunne have lyst til at starte til, kan du søge lidt på nettet eller forhøre dig i din omgangskreds. Du kan besøge Zibrasport.dk, der sender live fra mange forskellige sportsgrene, og der kan du helt sikkert finde noget for dig.

Ved du, hvor meget musik kan motivere?

Lige meget hvilken form for motion du dyrker, kan musik gøre en stor forskel. Hvad end det er på din gåtur, din løbetur, din styrketræning i fitnesscenteret eller til en holdsport i den nærliggende hal eller atletikbane, så kan musik give dig lidt ekstra energi.

Det kan også være, du har kastet dig ud i hjemmetræning, og her kan musik virkelig motivere og give dig lyst til at give dig dét ekstra. Der er rige muligheder for at dyrke motion hjemme i stuen, for eksempel yoga, pilates, cirkeltræning og konditionstræning, hvor alt du har brug for er en måtte og noget god musik.

Det betyder meget at have god lyd derhjemme, når musikken skal spille højt og give dig ekstra energi til træningen. Derfor nytter det ikke noget med en lille højtaler uden bas i. Du kan klikke dig ind på Djhuset.dk og se deres udvalg af gode højtalere.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel