Fyr op for motionen og få råd til mere

Fyr op for motionen og få råd til mere

Derfor skal du køre elcykel! Elcyklen er også for yngre mennesker Det er en udbredt misforståelse, at det kun er ældre og besværede mennesker der kører på elcykel. Elcyklen er for længst gået fra at være hjælpemiddel, til at være et transportmiddel for alle aldre. De der ikke tror man kan få pulsen op på

Derfor skal du køre elcykel!

Elcyklen er også for yngre mennesker

Det er en udbredt misforståelse, at det kun er ældre og besværede mennesker der kører på elcykel. Elcyklen er for længst gået fra at være hjælpemiddel, til at være et transportmiddel for alle aldre. De der ikke tror man kan få pulsen op på en elcykel bliver ofte meget overraskede. Elcyklen er heldigvis sådan indrettet, at man kan tilpasse hjælpen fra motoren alt efter fitness niveau og den aktuelle situation.

 

De færreste synes om, at møde svedig på arbejde. I den situation vil man trække maksimalt på motoren, for at komme så nemt som muligt på arbejde. På hjemturen så kan man uden tvivl godt sætte “dampen” op og enten køre med minimal hjælp fra motoren, eller helt slukke for den. Ofte ses det at bilister der skifter til elcykel, både cykler oftere og tager længere ture på deres nye cykel.

 

Skifter du bilen ud med elcyklen, så opnår du disse fordele:

 

  • Bedre generel sundhed.
  • Forbedret kondi.
  • Styrkelse af kredsløbet.

 

Dit øgede sundhedsniveau vil sikkert betyde færre sygedage Forskning har vist, at cykelpendlere generelt har sundere livsstil og både ryger og drikker mindre.

 

Hvor er besparelsen?

Vores transportmidler skal helst være billig og samtidig komfortabel. Det lyder som hinandens modsætning. Dog kan elcyklen være det transportmiddel som tilgodeser begge dele. Det er sund logik at elcyklen er billigere end en bil. De mindre personbiler ligger i dag på mellem kr. 70.000 og kr. 80.000. Elcykler derimod finder du ned til omkring kr. 8.000 og op til omkring kr. 20.000. Der er altså en forskel på op til ti gange mellem elcykel og bil. Elcykler er fritaget for afgifter ligesom der heller ikke er krav om forsikring.

 

Kigger du på driften, så er elcyklen også foran på point. Skal du have cyklen på værksted, så er det markant billigere end hvis bilen skal til service. Brændstof er også en stor post. Her koster en opladning af cyklen ca. kr. 1. Altså ti gange mindre end prisen for en liter benzin.

Har du brug for flere argumenter?

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel