Gå dig slank

Gå dig slank

Ja, den er god nok. Det kan man faktisk godt. Der er mange grunde til, at en gåtur er ret effektiv. Selvom pulsen ikke banker derud af, forbrænder du stadig kalorier uden at blive så sulten, at du bare spiser dem igen. Faktisk forbrænder du ca. 300 kcal i timen ved at gå – og

Ja, den er god nok. Det kan man faktisk godt. Der er mange grunde til, at en gåtur er ret effektiv. Selvom pulsen ikke banker derud af, forbrænder du stadig kalorier uden at blive så sulten, at du bare spiser dem igen. Faktisk forbrænder du ca. 300 kcal i timen ved at gå – og du styrker din forbrænding på den lange bane. Gang styrker musklerne i balder og lår. Og vidste du, at jo mere muskelmasse, du har, desto mere forbrænder din krop bare på at holder sig i gang.

Kom godt fra start

Derudover er gåturen en god form for motion at starte med, hvis du lige skal i gang – af den simple årsag at det er lettere at overskue og derfor springer du ikke så tit over. Derimod kan løbeturen eller en tur i træningscentret virke uoverkommelig på travle dage.

Hertil kommer niveauet af stresshormoner. For det er næsten umuligt at tabe sig med de små bæster flyvende omkring i kroppen. Igen er gåturen en fantastisk mulighed. Undersøgelser viser, at du forebygger stress med en halv times frisk luft om dagen.

Hvor meget skal jeg gå for at tabe mig?

Du har sikkert hørt anbefalingerne på 10.000 skridt om dagen. Det er også fint, hvis dit mål er sundhed. Sætter du ambitionerne højere, skal antallet af skridt følge med. For undersøgelser viser, at der skal mere til, hvis dine gåture skal fungere som egentlig slanketræning.

De ekstra skridt kan dog være nemme at få med. For din slanketræning behøver ikke kun være planlagte gåture på flere kilometer. Det er også bare lige at hente et æble i kantinen eller gå ud med skraldespanden. Det hele tæller med.

Er du blevet lidt lun på at holde bedre styr på dine skridt? Der er heldigvis hjælp at hente. Tæl skridt med skridttællere. Så simpelt er det. Din skridttæller er et rigtig fint værktøj og kan virke motiverende for mange. Nogle undersøgelser peger endda på, at du faktisk går mere, hvis du har en skridttæller – der går simpelthen sport i det.

Sådan vinder du ekstra skridt i løbet af dagen

Hvordan får du så de ekstra skridt på kontoen? For du skal selvfølgelig stadig passe dit arbejde, smøre madpakker til ungerne og alle den slags opgaver. Her får du et par gode idéer, som måske kan passe ind i din hverdag eller inspirere til endnu flere muligheder:

  • Rejs dig og gå over til en kollega med beskeden i stedet for altid at sende en mail. Med den personlige kontakt kan I samtidig undgå mange misforståelser.
  • Brug konsekvent trapperne i stedet for elevatoren. Det er måske gammel vin på nye flasker, men det virker. Simplere kan det ikke siges.
  • Brug så vidt muligt gang til transport. Find en hyggelig lille omvej hjem fra arbejde eller på vej til supermarkedet.
  • Hav altid et på gode sko med. Om de ligger i tasken eller under skrivebordet er ikke vigtigt. Men så har du muligheden for at gå en lille tur i frokostpausen eller skip første og sidste stoppested med bussen.
Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel