Vandreferie vs. afslapningsferie

Vandreferie vs. afslapningsferie

Der er stor forskel på, hvilken type ferie man vælger at tage på. Enten vælger man at tage en uge syd på, hvor det primære fokus er at bade og sole. Andre vælger den lidt mere aktive ferie, som kan kombineres med sol og badeferie – det kunne eksempelvis være på Club La Santa. Hvis

Der er stor forskel på, hvilken type ferie man vælger at tage på. Enten vælger man at tage en uge syd på, hvor det primære fokus er at bade og sole. Andre vælger den lidt mere aktive ferie, som kan kombineres med sol og badeferie – det kunne eksempelvis være på Club La Santa. Hvis Club La Santa ikke er sagen, så kan man i stedet vælge at tage på en rask vandreferie. Her behøver rejsen heller ikke være lang. Norge er en oplagt destination til vandring. Der findes også mange destinationer i Danmark, der er interessante at gå.

 

Hvad kræver vandreferie

En vandreferie kræver ingen særlig ekspertise inden afrejse. Man skal dog være en smule glad for naturen, da langt størstedelen af ferien foregår i naturen. Den fysiske form skal være i orden, da det er fysisk anstrengende at vandre i længere perioder. Helbredet skal også være i orden. Det går ikke, at ferien skal afbrydes halvt inde grundet dårligt knæ eller lignende.

 

Dit udstyr er altafgørende for, hvor god ferien bliver. Mange oplever gener ved deres vandrestøvler, hvis de ikke har været vant til at gå med støvler tidligere. Flere oplever også skinnebensbetændelse de første par dage, hvis deres vandrestøvler ikke har været spændt eller snøret korrekt. Det er derfor meget vigtigt, at man får købt noget udstyr, der passer til ens krop.

 

Vandring vs. afslapning

Det er klart, at en vandreferie er sundere for både krop og sjæl end en tur i sydens sol.

Det bliver anbefalet, at man går mindst 10.000 skridt hver eneste dag. Ved en vandreferie får man både gået mange skridt og pulsen op flere gange dagligt. Det er lidt noget andet ved en afslapningsferie. Her får man gået knap så meget, og pulsen stiger måske kun ved svømning i poolen.

Det er vigtigt at holde kroppen i gang, selvom man vælger at tage 14 dage til Sydfrankrig. Det kunne være ved en løbetur om morgenen eller svømmetur i poolen, inden andre gæster indtager liggestolene.

Kroppen har godt af at blive holdt i gang – bare en lille smule har også ret.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply