Værd at vide om gymnastik

Værd at vide om gymnastik

Gymnastik er en fantastisk træningsform for både børn og voksne. Derfor er det ikke helt tilfældigt, at det også er en af de mest populære sportsgrene i Danmark. Du har måske hørt om familiegymnastik eller springgymnastik, men vidste du, der findes mange flere muligheder end blot disse? Typisk er gymnastikken delt ud på, om der

Gymnastik er en fantastisk træningsform for både børn og voksne. Derfor er det ikke helt tilfældigt, at det også er en af de mest populære sportsgrene i Danmark.

Du har måske hørt om familiegymnastik eller springgymnastik, men vidste du, der findes mange flere muligheder end blot disse?

Typisk er gymnastikken delt ud på, om der er tale om motionsgymnastik, gymnastik til opvisning eller konkurrencegymnastik. Motionsgymnastikken er kendetegnet af, at der ikke er konkurrencer eller opvisninger – i hvert fald ikke i de fleste tilfælde. Her kommer folk for at få rørt kroppen og nyde fællesskabet – hvad end det er børnegymnastik eller gymnastik for seniorer.

Opvisningsgymnastikken er typisk planlagt med øje for flere fastlagte opvisninger i løbet af kalenderåret. Denne type gymnastik foregår på mange niveauer og igen på tværs af aldersgrupper. Der er typisk mange af disse hold med til f.eks. DGI’s landsstævne, og ellers trænes der mange gange til lokale opvisninger i foreningerne. Typisk er gymnastikken en kombination af dans og spring, hvilket giver varierende muligheder for gymnasterne.

Konkurrencegymnastikken er – som navnet antyder – for personer, der ønsker at deltage i konkurrencer og dyste mod andre personer eller hold. Det kan foregå ved både spring, redskaber, gulvøvelser og meget mere.

Gymnastik er for alle

Noget af det mest skønne ved gymnastik er den store mangfoldighed. Der findes nemlig både børnegymnastik, voksengymnastik og ældregymnastik.

Selv de mindste børn kan deltage i gymnastik, hvor mange starter med at gå til tumling-gymnastik og træne på hold med andre børn. Der er godt for kroppens fysiologiske udvikling og sanseafprøvning, ligesom der er en enormt vigtig social dimension i det.

Det samme er naturligvis gældende for både voksne og seniorer. Her er det desuden værd at nævne, at gymnastik er en holdsport – forstået på den måde, at man bliver en del af et fællesskab. Det gør det mere motiverende at møde op, kontra ved f.eks. fitnesstræning på egen hånd.

For ældre borgere, der ønsker at holde sig i gang, er gymnastikken ligeledes et fremragende valg. Kroppen trænes naturligt og der findes muligheder for både motionsgymnastik samt mere konkurrenceprægede hold til dem ønsker at teste fysikken mere af.

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel