Vær en god vært eller værtinde, og bestil catering til festen

Vær en god vært eller værtinde, og bestil catering til festen

Mange mennesker mener at et godt måltid mad ofte er det mest optimale samlingspunkt for både hygge, godt selskab og en god og hyggelig stemning i selskabet. Ofte er et godt måltid mad også en meget vigtig del af en god stund med ens rigtig gode venner, med den dejlige familie, eller med de skønne

Mange mennesker mener at et godt måltid mad ofte er det mest optimale samlingspunkt for både hygge, godt selskab og en god og hyggelig stemning i selskabet. Ofte er et godt måltid mad også en meget vigtig del af en god stund med ens rigtig gode venner, med den dejlige familie, eller med de skønne kolleger – og helt generelt et arrangement, der er vellykket. De gode og spændende smagsoplevelser bliver let et samlingspunkt og et oplagt samtaleemne ved middags-, morgen- eller ved frokostbordet med familien, med vennerne, med kollegerne, eller med en helt anden hyggelig og selskabelig forsamling af mennesker. Derfor er det særligt vigtigt at maden er af høj kvalitet, så alle kan nyde den, samt at det er sundt og lækkert for alle. Dog kan det ofte være et stort arbejde at stå med, at skal kreere diverse retter til fødselsdagsfesten, parmiddagen, sølvbryllupsfesten, studentergildet, eller hvilket arrangement man ellers holder med venner og familie. Derfor kan det være en rigtig god idé at betale for catering, så du, som værten eller som værtinden, kan koncentrere dig om de andre praktiske gøremål i forbindelse med arrangementet, samt så du kan have fokus på at hygge om dine gæster og tilbringe tid i det gode selskab, i stedet for at skal knokle i køkkenet.

Gør istandsættelsen af arrangementet meget lettere for dig selv

I forbindelse med fødselsdagsfesten, firmafrokosten, sølvbrylluppet, studentergildet, eller hvilket arrangement du ellers afholder sammen med dine venner og med din familie, er der ofte mange forskellige ting, som skal planlægges:

 • Er der plads nok til alle gæsterne?
 • Hvor mange og hvilke gæster skal inviteres?
 • Er der tallerkener, glas, bestik og lignende service nok til alle de gæster, som deltager i arrangementet?
 • Hvornår skal arrangementet foregå? Både i forhold til datoen og i forhold til tidspunktet på dagen.

Lav en to do-liste og få overblik

Ofte kan det være en god idé at skrive en tjekliste, hvor du, under planlægningen af arrangementet, kan se hvilke ting du skal huske at få ordnet, samt hvilke ting du allerede har fået sat i stand. For eksempel kan der på tjeklisten stå:

 • Lav en liste over de gæster du ønsker at invitere til arrangementet.
 • Send invitationer til gæsterne.
 • Få gaveønsker fra hovedpersonen – for eksempel fødselsdagsønsker fra fødselaren, eller gaveønsker fra brudeparret.
 • Bestil lokaler til det antal mennesker, der skal deltage i arrangementet.
 • Bestil catering – eventuelt med tilhørende glas, tallerkener og bestik til alle gæsterne, og eventuelt også med servering, så du, som vært eller værtinde, ikke behøver løfte en finger under selve middagen.
 • Dæk et flot og festligt bord til middagen – eventuelt med en plan over, hvor alle gæsterne hver især skal sidde, samt med flotte bordkort til hver enkelt gæst.
 • Hav styr på musik, taler, underholdning og lignende, som skal foregå under arrangementet – for eksempel en festlig sang til sølvbrudeparret mellem forretten og hovedretten, eller en flot tale til den nyudklækkede student eller studine mellem hovedretten og desserten.
 • Husk at nyde din egen fest med dine skønne gæster!
Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel