Udforsk nogle alternative motionsformer

Udforsk nogle alternative motionsformer

Rigtig mange danskere vil gerne dyrke mere motion, end de gør i forvejen, men de fleste mangler motivation og inspiration til at komme godt i gang. Dette kan skyldes mange ting, men for de fleste skyldes det, at de ikke finder de traditionelle motionsformer som f.eks. løb og cykling særligt motiverende. Hvis dette også gælder

Rigtig mange danskere vil gerne dyrke mere motion, end de gør i forvejen, men de fleste mangler motivation og inspiration til at komme godt i gang. Dette kan skyldes mange ting, men for de fleste skyldes det, at de ikke finder de traditionelle motionsformer som f.eks. løb og cykling særligt motiverende. Hvis dette også gælder for dig, så kan det være, at du skal tage at udforske nogle mere alternative motionsformer, der også er gode til at få pulsen op.

Der opstår nye motionsformer hver eneste dag, og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan man kan bevæge sig og dyrke motion. Derfor er det bare med at bevæge sig ud i verden og opleve de fantastiske motionsformer, der findes derude.

Kast dig over klatring, step eller noget helt tredje

Danmark er et foreningsland, hvor der stort set er fællesskaber og foreninger at finde indenfor alle genrer, sportsgrene og motionsformer. Derfor er der med garanti også en forening tæt på dig, der har fået øjnene op for samme alternative motionsform, som du gerne vil prøve på egen krop – og det er bare med at tage kontakt til de folk, der står for træningen. De fleste steder kan man prøve motionsformen gratis, inden man tager en beslutning, og det er bare med at bruge mulighederne til at udforske en masse forskellige former for motion.

Af forskellige alternative motionsformer kan f.eks. nævnes klatring, der er blevet utrolig populært i de senere år. Der findes masser af klatre (eller boulder) klubber overalt i hele landet, og man er altid mere end velkommen til at prøve det af på egen krop. Hvis man ikke er så meget for højder, så kan man evt. vælge at prøve zumba eller step, der er lidt mere traditionelle, men stadig anderledes end det, de fleste går til. Her kan man tage sin stepbænk i hånden og få sved på panden sammen med andre – og det er virkelig noget, der hjælper på motivationen.

Alle starter på samme niveau

Når man kaster sig over en ny motionsform, så er det langt fra altid, at man mestrer den med det samme. De fleste motionsformer kræver en masse tilvænning og rutine, og det er ikke noget, man opbygger fra dag 1. Dette skal man dog ikke se som en begrænsning, eftersom alle andre, der dyrker samme form for motion, har startet samme sted.

Det kan virke skræmmende, når andre er bedre end én til at starte med, men alle er villige til at lære fra sig, når man kommer ud i de lokale foreninger – og der er ingen, der dømmer én på ens evner fra første dag. Derfor er det bare med at komme i gang, hvis man har tænkt på at starte på en lidt alternativ motionsform – det er en beslutning, man ikke fortryder.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel