Træning efter fødslen

Træning efter fødslen

For de fleste kvinder, gælder det, at de gerne vil i gang med at træningen efter fødslen. Dog varierer det meget fra kvinde til kvinde, hvornår kroppen og man selv er klar. Det kan bl.a. være en god ide at tjekke op på, om du har haft vulvaricer under din graviditet. Start stille op Når

For de fleste kvinder, gælder det, at de gerne vil i gang med at træningen efter fødslen. Dog varierer det meget fra kvinde til kvinde, hvornår kroppen og man selv er klar. Det kan bl.a. være en god ide at tjekke op på, om du har haft vulvaricer under din graviditet.

Start stille op

Når du starter op med at dyrke motion igen, er det vigtigt, at du tager det stille og roligt. Tag en snak med din læge, om det er okay, at du begynder.

I starten kan de fleste mærke, at de kommer i gang igen, ved at en træthed vil ramme dem og måske også en smule ømhed. Desuden tager de fleste kvinder på under graviditeten, hvor nogen af kiloene stadig vil være der efter fødslen. Desuden har man også fået løsere maveskind. I disse situationer kan det være en god ide at træne sin mave ved hjælp af nogen maveøvelser.

En let form for motion efter fødslen er at gå en tur med barnevognen. Få noget frisk luft og få tømt tankerne en smule. Når du er ude for at gå, så gå en tur rundt i dit nærområde og benyt naturen.

Acceptere

Du skal huske på at acceptere, at din krop ikke er tilbage i samme form osv. efter fødslen. Kroppen har været under en kæmpe forandring, og det tager tid for den at komme tilbage igen. En af tingene er bl.a., at din livmoder skal trække sig sammen igen.

Din krop kommer gradvist tilbage igen, men ved fysisk aktivitet og sund kost kan du være med til at gøre en forskel. Hvis du ønsker at spise sundere end under din graviditet, skal du sørge for, at du stadig får nok mad, protein, vitaminer, kalcium, fedt osv. Dette er desuden ekstra vigtigt, når du også ammer.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel