Sådan skaber du mere trivsel på arbejdspladsen!

Sådan skaber du mere trivsel på arbejdspladsen!

Der er ingen tvivl om, at trivsel betyder stort set alt for, hvordan virksomheden klarer sig på bundlinjen. Man kan ansætte nok så mange dygtige folk, men hvis de ikke trives i deres rammer eller føler, at deres leder ikke roser dem nok, så bliver de ineffektive. Ineffektive medarbejdere er naturligvis ikke lige sagen, og

Der er ingen tvivl om, at trivsel betyder stort set alt for, hvordan virksomheden klarer sig på bundlinjen. Man kan ansætte nok så mange dygtige folk, men hvis de ikke trives i deres rammer eller føler, at deres leder ikke roser dem nok, så bliver de ineffektive. Ineffektive medarbejdere er naturligvis ikke lige sagen, og hvis du vil skabe mere trivsel på arbejdspladsen, så er det en god idé at kigge indad som noget af det første. Som leder skal du kunne motivere og engagere dine medarbejdere, så de føler, at de bliver hørt, og det er her at situationsbestemt ledelse kommer ind i billedet!

De 4 gyldne ledelsesstile

Generelt har man, som leder, en foretrukken ledelsesstil, som man har gode erfaringer med i forhold til de resultater, der bliver skabt. Her kan du f.eks. være typen, der giver dine medarbejdere en masse frihed, således at de kan arbejde kreativt, eller du kan være typen, der gerne svinger pisken, når det er nødvendigt. Dette er der sådan set ikke noget galt i, men faktum er bare, at der skal forskellige indgangsvinkler til at motivere forskellige typer af medarbejdere. Vi henter alle motivation på forskellig vis, og hvis en leder ikke stimulerer lige netop det, man leder efter, så kan man hurtigt blive ineffektiv. Det er her, at de 4 ledelsesstile kommer ind i billedet!

Hvis du ønsker at udvikle dig som leder, så kan det være en god idé at tage et kursus i lederudvikling, hvor du f.eks. kan lære teknikken bag ”de 4 ledelsesstile”. Her kan du blive meget klogere på den situationsbestemte ledelse, der er med til at skabe meget mere trivsel på arbejdspladsen, og det kan ultimativt skabe bedre resultater i virksomheden. Kort sagt handler det om at finde en god balance mellem den meget støttende og den dikterende leder, der motiverer og støtter medarbejderne til at gøre det så godt som muligt. Denne balancegang i de 4 ledelsesstile kan være utrolig svær at finde frem til på egen hånd, hvorfor en gang lederudvikling kan være meget gavnlig for dig og din arbejdsplads!

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply