Fast food og take away behøver ikke være usundt

Fast food og take away behøver ikke være usundt

Fast food er, som ordet antyder, de hurtige måltider. Det er måltider, vi bestiller på farten, når vi er ude at shoppe, på vej hjem fra byen, eller den mad vi ringer og bestiller i en travl hverdag. Mange associerer ordet fast food med kæder som McDonald’s og Burger King, og da de efterhånden findes

Fast food er, som ordet antyder, de hurtige måltider. Det er måltider, vi bestiller på farten, når vi er ude at shoppe, på vej hjem fra byen, eller den mad vi ringer og bestiller i en travl hverdag. Mange associerer ordet fast food med kæder som McDonald’s og Burger King, og da de efterhånden findes mange steder, er det let at falde i og købe en burger hos en af disse kæder. Og det smager da også godt. Og der er da salat i. Så hvor usundt kan det egentlig være? Meget! En fast food-burger er fyldt med tomme kulhydrater og usundt fedt, og kroppen får ingen næring af det.

 

Du bliver, hvad du spiser

Vi har efterhånden hørt det mange gange, og det kan lyde som en kliché, men den er altså god nok – vi bliver, hvad vi spiser. Forskning har bevist, at den mad vi indtager, har den største betydning for vores livsstil. Jo, det er vigtigt at træne, og jo, det er vigtigt at få en god nats søvn. Men det er altså endnu mere vigtigt, at vi spiser ordentligt, og ikke propper kroppen med alverdens junk. Og det handler ikke kun om at være slank og veltrænet – vi skal bo i vores kroppe i mange år, og hvis vi ikke passer ordentligt på dem, vil de ikke holde så længe, som de gerne skulle. Det er altså vigtigt, at vi tænker over, hvad for noget næring vi bruger som brændstof til kroppen, både så vi kan komme bedst muligt igennem hverdagen, og så kroppen holder sig frisk og sund så længe som muligt. Det kan dog være uoverskueligt at finde tid til at få lavet de sunde måltider i hverdagen.

 

Sunde alternativer til junkfood

Har du en travl hverdag, hvor der både skal være plads til arbejde eller studie, et socialt liv, træning og alle de små, vigtige aftaler, der dukker op i hverdagen? Det kan være svært at finde tid og overskud til at få lavet gode, sunde og nærende måltider, der holder kroppen i gang hver dag. Hvis du gerne vil passe på dig selv og din krop, og hvis du gerne vil leve en sund livsstil og få det maksimale ud af al den tid og det hårde arbejde, du lægger i fitnesscentret, er mad på farten eller usund take away ikke altid den bedste løsning, selvom det kan være fristende. Der findes dog sunde alternativer til de ellers usunde menuer, som de fleste take away steder tilbyder. Blandt andet er der kommet flere sandwichkæder til, som tilbyder lidt sundere mad end de traditionelle fast food kæder. Flere og flere steder tilbyder også salatbarer, hvor vi selv kan sammensætte en lækker og sund salat, og derved slippe for besværet ved at handle det hele ind, skære grøntsagerne og få det blandet til et lækkert måltid. Der findes altså mange sunde alternativer til take away, det er blot at finde dem og tænke lidt ud af boksen.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply