Dette skal du gå efter, når du køber løbebånd

Dette skal du gå efter, når du køber løbebånd

Der er mange fordele ved løbebåndet –udover at være en træningsform, der ikke er afhængig af det ellers ustabile danske vejr, er løbebåndets underlag ogsåmindre belastende for kroppen. Løbebånd fås imidlertid i mange varianter, og har man ikke meget kendskab til løbebåndets forskellige funktioner og egenskaber, bliver det svært at finde et helt rigtige. Derfor

Der er mange fordele ved løbebåndet –udover at være en træningsform, der ikke er afhængig af det ellers ustabile danske vejr, er løbebåndets underlag ogsåmindre belastende for kroppen. Løbebånd fås imidlertid i mange varianter, og har man ikke meget kendskab til løbebåndets forskellige funktioner og egenskaber, bliver det svært at finde et helt rigtige. Derfor får du her de vigtigste funktioner, som du skal forholde dig til, når du køber løbebånd.

Gå efter en passende motor

Løbebåndets hjerte er motoren, og da det er denne, der belastes mest, er den ogsåen af de vigtigste faktorer i valget af løbebånd. Generelt gælder det, at en stærkere motor er lig med større kapacitet, stabilitet og holdbarhed. Overordnet kan du vælge mellem en AC motor og en DC motor. Valget af motor afhænger dog i høj grad af din træning. Er planen, at løbebåndet skal bruges i mere end 4 timer dagligt af dig og eventuelt andre, anbefales det at vælge AC motoren. Skal der løbes mindre end 4 timer dagligt, kan en DC motor nemt dække dit behov.

Gå efter en god løbeflade

Udover en god motor er løbefladen ogsåutrolig vigtig for en god træningsoplevelse. Er båndet for kort i forhold til din skridtlængde, forhindres du i at løbe naturligt, hvilket i sidste ende er anstrengende og kan forårsage uheld, når du ikke er opmærksom. Er du en erfaren løber, eller har du lange ben, er det særligt vigtigt at gåefter et længere løbebånd –gerne et påomkring 150 centimeter. En god løbeflade skal desuden have en god bredde. De fleste har en tendens til at slingre lidt efter at have løbet et stykke tid, hvilket der skal noget bredde til at kompensere for. Her er der igen forskel påløbebånd, hvorfor det er vigtigt at tage det med i overvejelserne, når du sammenligner markedets løbebånd.

Gå efter relevante funktioner

En af de helt store fordele ved at dedikere sig til træning påløbebåndet er muligheden for at observere fremskridt og at kunne variere træningen, såden rammer dine fokusområder. De vigtigste funktioner er timeren, hastighedsfunktionen og hældningsfunktionen, der alle giver dig mulighed for at justere træningsforløbet og samtidigt fåoverblik over resultaterne. Du kan ogsåfåløbebånd med indbyggede såsom terrænløb, intervalløb, konditionstræning, fedtforbrænding og meget andet. Dog bør du overveje hvor meget, du ønsker at gøre brug af funktionerne, da flere funktioner er med til at gøre løbebåndet dyrere. Gåderfor efter de funktioner, der er mest relevante for dig.

Er du interesseret i et løbebånd, men har du ikke pengene til det, såkan du med fordel benytte dig af et lån pånettet og kickstart drømmen om en god form.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply