Derfor bør du dyrke yoga

Derfor bør du dyrke yoga

Yoga blevet en populær sport blandt mange danskere. I en stresset og hektisk hverdag med mange gøremål kan det da også være en nødvendighed at komme ned i gear for at kunne følge med. Yoga og meditation er aktive metoder til at bevare overblikket og roen i hverdags mange aktiviteter. Yoga og meditation er med

Yoga blevet en populær sport blandt mange danskere. I en stresset og hektisk hverdag med mange gøremål kan det da også være en nødvendighed at komme ned i gear for at kunne følge med. Yoga og meditation er aktive metoder til at bevare overblikket og roen i hverdags mange aktiviteter. Yoga og meditation er med til at give dig overskud og finde din indre ro, så du kan få mere glæde ved at være i nuet. Yoga kan give dig mere ro i hovedet og et højere energiniveau – så hvad venter du på?

 

 

Forskellige former for yoga

 

Yoga er ikke bare yoga, der findes forskellige typer, som er gode for forskellige områder. Nedenfor ses en mini guide til nogle af de forskellige typer, der findes indenfor yoga og meditation. Udover guiden kan du læse mere om yoga og meditation hos Herretidende.

 

  • Power yoga
    Intensiteten er højere i power yoga end i mange af de andre yogaformer. Power yoga er fysiskkrævende, og udføres i et flow, hvilket betyder at, det går lidt hurtigere end i andre typer af yoga. Mange fitnescentrer tilbyder power yoga, netop fordi intensiteten er lidt højere end normalt til yoga. Med power yoga træner du din udholdenhed og får sved på panden.

 

  • Hatha yoga
    Er modsætningen til power yoga. Fremfor at sessionen forløber i et flow, udfører man her én øvelse ad gangen. Hatha yoga kan udøves meget forskellige, og det kan derfor være forskelligt fra gang til gang, hvilke øvelser du laver. Fælles for Hatha yoga er dog, at det foregår i et roligt tempo, hvor der er tid og fokus på udførelsen af den enkelte stilling.

 

  • Restorative yoga
    Denne yogaform giver dig virkelig mulighed for at komme helt ned i gear og meditere. Her er fokus på at skabe ro både i krop og sind, men også i dit nervesystem. I restorative yoga bruger man hjælpemidler som øjenpuder og puder, og her kombinerer man stillingerne med åndedrætsøvelser. Stillingen holder man ofte mellem 5-20 minutter, så her får man rig mulighed for meditation.

 

Udover disse findes der mange flere yogaformer, så du kan helt sikker finde én, der passer til dig.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel