Adrenalinkick med ekstremsport

Adrenalinkick med ekstremsport

Ekstremsport som maraton, faldskærmsudspring og parkour er blevet meget populære de sidste 10 år. Det moderne menneske vil udfordres og opnå mål. Vi har behov for at mærke kroppen, og mærke hvor meget den egentlig er i stand til.   Det kan man i den grad med ekstremsport. Ekstremsport giver et vildt adrenalinkick, for mange

Ekstremsport som maraton, faldskærmsudspring og parkour er blevet meget populære de sidste 10 år. Det moderne menneske vil udfordres og opnå mål. Vi har behov for at mærke kroppen, og mærke hvor meget den egentlig er i stand til.

 

Det kan man i den grad med ekstremsport. Ekstremsport giver et vildt adrenalinkick, for mange der ellers mangler udfordring og bevægelse i hverdagen.

 

Ifølge netdoktor.dk produceres adrenalin i stressfyldte situationer og ved fysisk anstrengelse. Adrenalinen forsyner musklerne med energi, hæver pulsen og blodtrykket, så kroppen er klar til kamp.

 

Når store mængder adrenalin pumpes rundt i kroppen, bliver hjernen også påvirket. Man bliver nærmest ”høj”, og der frigives endorfiner i hjernen, der skaber glæde.

 

3 typer ekstremsport

Lyder adrenalinkick som noget for dig? Der findes flere typer af ekstremsport. Læs med her for at finde den der passer til dig.

 

Maraton, triatlon eller mountainbike

Maraton og triatlon er ret nemme at starte op på. Man skal dog vide, hvad man laver og sørge for at få den rigtige træning op til et løb. Disse sportsgrene er super populære og er blevet helt almindeligt for Hr. og Fru Danmark.

 

Faldskærmsudspring, paragliding og bungyjump

Flere og flere danskere bryder grænserne for, hvad mennesket er bestemt til at være i stand til. Faldskærmsudspring, paragliding og bungyjump simulerer en følelse af at flyve. Reaktionerne fra folk er ofte fuldstændig euforiske, og de bliver helt høje efter deres adrenalinkick.

 

Med et hurtigt og nemt lån fra Minifinans.dk kan du blive klar til dit første faldskærmsudspring allerede i morgen.

 

Havkajak og -svømning.

De ekstreme sportsgrene foregår også til vands. Her kan man virkelig sætte kroppen i nogle kampsituationer, hvor man er forenet med naturen.

Flere og flere giver sig i kast med svømning i havet, imens andre bliver mere tørt i en kajak.

 

Noget så simpelt som vinterbadning kan også give et adrenalinkick.

 

Er adrenalinkick sundt?

Ifølge eksperter og læger er ekstremsport ikke nødvendigvis den sundeste form for træning. Det drejer sig især om f.eks. maraton og triatlon, hvor deltagerne blive presset og laver en unaturlig overbelastning på kroppen.

 

Det kan dog heller ikke siges, at denne form for træning er decideret usundt. Det er bare rigtig vigtigt, at man lytter til sin krop og behandler den rigtigt.

Adrenalinkicket i sig selv er rigtig godt, da det udløser glæde og giver energi, men det kan også være afhængighedsskabende.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply